5 Tips om je woning te verkopen

Dat de huizenmarkt overspannen is, is inmiddels een voldongen feit. Dit doet bij veel woningeigenaren vermoeden dat ook hun woning zichzelf wel verkoopt. Dit hoeft echter – ook in deze overspannen markt – niet altijd zo te zijn. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk en daarom geven we 10 tips om jouw woning op de best mogelijke manier te verkopen.

1. De prijs
Een vraagprijs bepalen hangt samen met vele factoren. Dit doe je als verkoper veelal niet zelf, maar in samenspraak met een ervaren en kundige makelaar. De makelaar stelt aan de hand van de kwaliteit van de woning, recente transacties in de buurt, de ligging, de vierkante meters en de courantheid van de woning de vraagprijs vast. Belangrijk is om je als verkoper niet gek te laten maken door wat een ieder denkt dat het huis moet opbrengen. Luister goed naar het advies van de makelaar en onthoudt dat meer vragen niet altijd inhoudt dat je ook meer krijgt. Een tactische vraagprijs is soms een slimme marketingstrategie en voorkomt dat er uiteindelijk maar weinig mensen interesse tonen in jouw woning. 

2. Opruimen
Voordat er foto’s gemaakt worden is het zaak de woning zo veel mogelijk aan kant te hebben: opruimen dus! Haal alle rommeltjes weg, zorg dat alle persoonlijke spullen die niet in beeld mogen komen zijn opgeborgen en zorg voor rust, licht en ruimte. 

3. Presentatie
Je krijgt maar één keer de kans om een eerste indruk te maken, dus deze indruk moet zo goed mogelijk zijn! Een goede presentatie van de woning is dan ook ontzettend belangrijk. Informeer bij de makelaar wat de presentatiemogelijkheden zijn en laat je goed informeren over welke presentatievormen jouw woning het beste tot zijn recht laten komen. 

4. Los het op
Zijn er nog wat kleine klusjes of wat kleinschalig achterstallig onderhoud? Het oplossen van deze zaken kan voor de verkoop een groot voordeel opleveren! Het ziet er niet alleen netter uit op de foto’s, maar is ook een zorg minder voor potentiële kopers!

5. Efficiënt indelen
Ruimte, licht en rust zijn essentieel voor de verkoop van jouw woning. Zoals we ook al eerder aangaven is een flinke opruimsessie dan ook altijd goed en soms wil het zelfs helpen om de woning nét even anders in te delen voor een nog betere presentatie. Kom je hier zelf niet helemaal uit? De makelaar kan je hier advies over geven!