Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Binckhorstlaan 30 in Voorburg 2275 VM

Binckhorstlaan 30

2275 VM Voorburg
Vraagprijs € 539.000,- k.k.
070-35 55 722

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1930 Woonoppervlakte 156 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Omschrijving

Aan de rand van Voorburg in de wijk Voorburg West gelegen, goed onderhouden en heerlijk ruim 7 kamer jaren dertig herenhuis met afzonderlijke garage. Deze sfeervolle woning met vele stijldetails zoals glas-in- loodramen, granitovloer, schuifseparatie, natuurstenen schouwen en lijsten...
Lees meer

De verkoper(s) en vrienden aan het woord

Wat maakt Binckhorstlaan 30 zo speciaal? De verkoper(s), vrienden, familie en kennissen delen hun foto's, ervaringen en kenmerken zodat jij een persoonlijker beeld krijgt van het huis en de omgeving.
In 1993 kochten we deze woning na een lange zoektocht. Binckhorstlaan 30 was het huis waar we voor vielen. De mooie authentieke details, de ligging op de hoek en opgeven door veel groen.
De woning was groot genoeg voor ons gezinnetje met vier kinderen dat later nog uitgebreid werd met weer een lieve dochter.
Aan de mindere punten zoals de vooroorlogse keuken zonder apparatuur, de verwarming van het huis middels gaskachels, oude toiletten, enkel glas en een koude zolder met een oud en krakkemikkig raam namen we op de koop toe. Daar moesten we de komende jaren aan gaan werken.
Ook de kinderen waren erg enthousiast ; de jongens gingen meehelpen het huis voor ons bewoonbaar te maken; de meisjes waren in die dagen nog veel te jong.
Na drie maanden werken en ploeteren was het huis zover klaar dat we weer over wonnen konden spreken. De schuifseparatie met glas in lood was weer gerestaureerd, een cv door het hele huis met warm watervoorziening aangelegd, nieuwe elektrische bedrading getrokken , een keuken met apparatuur geplaatst en een badkamer waar de oude gietijzeren badkuip vervangen was voor een moderne.............
De bergzolder bleek gelukkig groot genoeg om al onze emotionele of praktische zaken op te slaan. Na 25 jaar bewoning hadden we zoveel dat we nu weken hard moesten werken om afstand te doen van het overtollige...
We genoten en genieten op dit moment nog altijd van het mooie uitzicht rondom. Veel groen en in een vrieswinter met de kinderen op de sloot aan de Overburgkade schaatsen en sleeën. Vooral na de eerste winters bleek het noodzakelijk het huis te gaan isoleren. En we begonnen eerst met de zolder waar de jongens hun kamers hadden.
Voor de kinderen was het ook een fijne plek om te wonnen en te schillen met vrienden en vriendinnen. Het is dichtbij scholen, winkels en natuurlijk centraal gelegen voor de snelwegen. Verwarrend was echter wel dat in Den Haag ook een Binckhorstlaan 30 bestond waardoor we post en klanten van Den Haag ontvingen. De contacten met de buren van met name het eerste uur namen deze ongemakken weg.
In de loop der jaren zetten we de renovatie voort. Vooral het dubbel-HR++-glas zorgde voor het reduceren van het geluid en een flinke toename van de warmte in huis.
We zullen nog lang mijmeren over de vele uurtjes in de zonnige tuin. Van 's morgens ontbijten tot en met 's avonds na het eten met koffie nagenieten van de dag zullen voor ons warme herinneringen zijn. De tuin was in alle jaren al een ideale onmisbare ruimte voor zowel spelen als barbecueën. de verjaardagsfeestjes namen met de stijging van de leeftijden ook in grootte toe. Waren het in het begin feestjes met 3 a 4 leeftijdsgenootjes op den duur werden kamers omgebouwd tot slaapkamers zodat vrijwel de gehele klas kon blijven slapen na de barbecue in de tuin.
Groot was de blijdschap dat we in 2004 de aangrenzende garage konden kopen. Hierdoor kon de tuin echt als tuin worden ingericht.
Geleidelijk verlieten de kinderen het huis en was de tijd rijp voor een nieuwe renovatie. Zo werden de dakgoten onderhoudsvriendelijk gemaakt met Koraliet en Trespa, de muren werden geïsoleerd en de keuken opnieuw vervangen door één met de nieuwste apparatuur. Het allerlaatst waren de badkamer en de toiletten aan de beurt om het aan de huidige wooneisen aan te passen.
We hebben in de 25 jaren dat we op de Binckhorstlaan woonden veel lief maar ook leed beleefd. We hebben van ons mooie huis voor ons allen een echt thuis gemaakt. We hopen kopers te vinden die net zo enthousiast over onze woning zijn als wij maar bovenal ook voor zichzelf van dit huis een THUIS te maken.

- Ben Van den Broek

Profielplaatje van Ben Van den Broek

Dichtbij OV

1
Profiel plaatje

Gezellige buren

1
Profiel plaatje

Veel opbergruimte

1
Profiel plaatje

Omschrijving

Aan de rand van Voorburg in de wijk Voorburg West gelegen, goed onderhouden en heerlijk ruim 7 kamer jaren dertig herenhuis met afzonderlijke garage. Deze sfeervolle woning met vele stijldetails zoals glas-in- loodramen, granitovloer, schuifseparatie, natuurstenen schouwen en lijsten plafonds is gemoderniseerd en voorzien van een moderne keuken met inbouwapparatuur, moderne badkamer en is rondom voorzien van dubbelglas. Verder kenmerkt dit ruime herenhuis van ca. 156 m2 zich door de ruime woonkamer-en suite van ca. 40 m2, grote garage in de achtertuin met bergvliering en 5 slaapkamers. De woning ligt gunstig op fietsafstand van het gezellige oude centrum van Voorburg en Rijswijk, op 10 minuten fietsafstand van het centrum van Den Haag en nabij scholen, winkels, openbaar vervoer en uitvalswegen.

Indeling:

Entree. Vestibule met meterkast, originele wandtegels en een mooie tochtdeur met glas-in-loodramen naar de gang. Gang voorzien van een granitovloer en een mooie trapopgang. Trapkast. Modern toilet met wandcloset en fonteintje. Ruime en lichte woonkamer-en suite van ca. 40 m2 (voorkamer ca. 4.42 x 5.34 / 4.34 m en de achterkamer ca. 4.84 x 3.79 m) met mooie parketvloer, schuifseparatie met schuifdeuren met glas-in loodramen, 3 vaste kasten, 2 zijramen, aan de voorzijde een erker en aan de achterzijde dubbele deuren naar de achtertuin. Keuken voorzien van een moderne keukeninrichting afgewerkt met een mooi natuurstenen aanrechtblad en de keuken is verder voorzien van de volgende inbouwapparatuur: Quooker mengkraan, vaatwasmachine, oven en koelkast.
Verzorgde en zonnige 12,5 meter diepe achtertuin met achterom en direct aangrenzend de garage.

De garage is ca. 16 m2 groot en is voorzien van elektra en heeft een handige bergvliering van ca. 10 m2.

1e Verdieping:
Ruime overloop. Modern toilet met wandcloset en fonteintje. Grote slaapkamer voorzijde (ca. 4.49 x 4.56 m) met zijraam, 2 vaste kasten en staat middels een suiteseparatie in verbinding met de grote slaapkamer achterzijde (ca. 5.02 x 3.79 m). Moderne en trendy badkamer met grote inloopdouche met rainshower en glazen douchewand en een wastafelmeubel. Grote slaapkamer achterzijde met vaste kast en zijraam. Achterzijkamer (ca. 2.89 x 2.16 m) met toegang naar achterbalkon (ca. 2.16 x 1.00 m)

2e Verdieping:
Overloop. Slaapkamer voorzijde met dakkapel. Slaapkamer achterzijde met dakkapel. Handige zolderruimte met ‘velux’ dakraam, opstelplaats CV combi ketel en aansluiting wasmachine en droger, verder veel bergruimte en toegang naar de bergvliering.

Bijzonderheden:
- Smaakvol 7 kamer herenhuis van ca. 156 m2;
- Fraaie hoekligging;
- Gemoderniseerd met behoud van vele origine jaren dertig stijldetails;
- Goed onderhouden;
- De begane grond en de 1e verdieping voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas, ook bij de glas-in-loodramen;
- Ruime en lichte woonkamer-en suite met schuifseparatie met schuifdeuren en natuurstenen schouwen;
- Moderne keuken met inbouwapparatuur;
- Moderne badkamer met inloopdouche en wastafelmeubel;
- Zonnige 12,5 m diepe achtertuin met daaraan grenzend de garage met bergvliering;
- Garage met bergvliering wordt afzonderlijk te koop aangeboden voor een vraagprijs van € 50.000,- k.k.

Nieuw! Kijk op de website van de verkopend makelaar de schitterende virtual 3D tour waarbij je de woning digitaal beleeft.

Bijlagen (op te vragen bij de verkopende NVM makelaar)
- Plattegrond.
- Kadastrale kaart.
- Vragenlijst.
- Lijst van zaken.
- Algemene Voorwaarden op te vragen bij verkopende makelaar.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.

Bovenstaande informatie is door ons met de hoogst nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door ons wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
De woning is gemeten met gebruikmaking van de Meetinstructie, die is gebaseerd op de normen zoals vastgelegd in NEN 2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning zorgvuldig hebben opgemeten, wordt noch door ons kantoor, noch door de verkoper enige aansprakelijkheid aanvaard voor afwijkingen in de opgegeven maten. Koper wordt in de gelegenheid gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren.

Huidige eigenaar aan het woord

In 1993 kochten we deze woning na een lange zoektocht. Binckhorstlaan 30 was het huis waar we voor vielen. De mooie authentieke details, de ligging op de hoek en opgeven door veel groen.
De woning was groot genoeg voor ons gezinnetje met vier kinderen dat later nog uitgebreid werd met weer een lieve dochter.
Aan de mindere punten zoals de vooroorlogse keuken zonder apparatuur, de verwarming van het huis middels gaskachels, oude toiletten, enkel glas en een koude zolder met een oud en krakkemikkig raam namen we op de koop toe. Daar moesten we de komende jaren aan gaan werken.
Ook de kinderen waren erg enthousiast ; de jongens gingen meehelpen het huis voor ons bewoonbaar te maken; de meisjes waren in die dagen nog veel te jong.
Na drie maanden werken en ploeteren was het huis zover klaar dat we weer over wonnen konden spreken. De schuifseparatie met glas in lood was weer gerestaureerd, een cv door het hele huis met warm watervoorziening aangelegd, nieuwe elektrische bedrading getrokken , een keuken met apparatuur geplaatst en een badkamer waar de oude gietijzeren badkuip vervangen was voor een moderne.............
De bergzolder bleek gelukkig groot genoeg om al onze emotionele of praktische zaken op te slaan. Na 25 jaar bewoning hadden we zoveel dat we nu weken hard moesten werken om afstand te doen van het overtollige...
We genoten en genieten op dit moment nog altijd van het mooie uitzicht rondom. Veel groen en in een vrieswinter met de kinderen op de sloot aan de Overburgkade schaatsen en sleeën. Vooral na de eerste winters bleek het noodzakelijk het huis te gaan isoleren. En we begonnen eerst met de zolder waar de jongens hun kamers hadden.
Voor de kinderen was het ook een fijne plek om te wonnen en te schillen met vrienden en vriendinnen. Het is dichtbij scholen, winkels en natuurlijk centraal gelegen voor de snelwegen. Verwarrend was echter wel dat in Den Haag ook een Binckhorstlaan 30 bestond waardoor we post en klanten van Den Haag ontvingen. De contacten met de buren van met name het eerste uur namen deze ongemakken weg.
In de loop der jaren zetten we de renovatie voort. Vooral het dubbel-HR++-glas zorgde voor het reduceren van het geluid en een flinke toename van de warmte in huis.
We zullen nog lang mijmeren over de vele uurtjes in de zonnige tuin. Van 's morgens ontbijten tot en met 's avonds na het eten met koffie nagenieten van de dag zullen voor ons warme herinneringen zijn. De tuin was in alle jaren al een ideale onmisbare ruimte voor zowel spelen als barbecueën. de verjaardagsfeestjes namen met de stijging van de leeftijden ook in grootte toe. Waren het in het begin feestjes met 3 a 4 leeftijdsgenootjes op den duur werden kamers omgebouwd tot slaapkamers zodat vrijwel de gehele klas kon blijven slapen na de barbecue in de tuin.
Groot was de blijdschap dat we in 2004 de aangrenzende garage konden kopen. Hierdoor kon de tuin echt als tuin worden ingericht.
Geleidelijk verlieten de kinderen het huis en was de tijd rijp voor een nieuwe renovatie. Zo werden de dakgoten onderhoudsvriendelijk gemaakt met Koraliet en Trespa, de muren werden geïsoleerd en de keuken opnieuw vervangen door één met de nieuwste apparatuur. Het allerlaatst waren de badkamer en de toiletten aan de beurt om het aan de huidige wooneisen aan te passen.
We hebben in de 25 jaren dat we op de Binckhorstlaan woonden veel lief maar ook leed beleefd. We hebben van ons mooie huis voor ons allen een echt thuis gemaakt. We hopen kopers te vinden die net zo enthousiast over onze woning zijn als wij maar bovenal ook voor zichzelf van dit huis een THUIS te maken.

- Ben Van den Broek

Profielplaatje van Ben Van den Broek
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 539.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Hoekwoning Kwaliteit woning Normaal Subtype woning Repeterend permanent Bouwjaar 1930 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg en in woonwijk Indeling Woonoppervlakte 156 m² Perceeloppervlakte 164 m² Gebouwgebonden buitenruimte 2 m² Overige inpandige ruimte 20 m² Externe bergruimte 16 m² Inhoud 501 m³ Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Energieklasse C Energie einddatum 27-08-2028 Isolatie Muurisolatie, vloerisolatie en dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel "Itho" Kli-max HR (Gas Combiketel uit 2013, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 77 m² (12.5 m bij 6.15 m) Ligging hoofdtuin Oost Achterom Ja Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen en garage mogelijk, voor 1 auto Voorzieningen Voorzien van elektra en met vliering Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Alarminstallatie, TV kabel, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Voorburg Sectie F Perceelnummer 4857 Oppervlakte 145 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Voorburg Sectie F Perceelnummer 5219 Oppervlakte 19 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Kenmerken toegevoegd door verkoper, vrienden en familie

Vrienden, familie en kennissen van de eigenaar delen hun unieke kenmerken die de Binckhorstlaan 30 het beste omschrijven.

Dichtbij OV

1
Profiel plaatje

Gezellige buren

1
Profiel plaatje

Veel opbergruimte

1
Profiel plaatje

Fijne lichtinval

1
Profiel plaatje

Vrij uitzicht

1
Profiel plaatje

Groene omgeving

1
Profiel plaatje

Kindvriendelijke buurt

1
Profiel plaatje

Energiezuinig

1
Profiel plaatje

Zonnige tuin

1
Profiel plaatje

Unieke plek in Voorburg; op de grens van Voorburg / Den Haag

1
Profiel plaatje

Video's

Plattegronden

Binckhorstlaan 30 in Voorburg 2275 VM Binckhorstlaan 30 in Voorburg 2275 VM Binckhorstlaan 30 in Voorburg 2275 VM Binckhorstlaan 30 in Voorburg 2275 VM Binckhorstlaan 30 in Voorburg 2275 VM

Download PDF

360° Foto's

Route van naar Binckhorstlaan 30, 2275 VM Voorburg
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.