Mijn favorieten

Laat stress je niet beïnvloeden bij het kopen of verkopen van een huis

Het kopen en verkopen van een huis geeft stress. Door stress kun je verkeerde beslissingen nemen.
 
Hoe houd je jouw hoofd koel?
Een huis kopen kan emotioneel zwaar zijn. Het gaat namelijk om een belangrijke gebeurtenis in je leven. Het bezichtigen van een huis is nog redelijk ontspannend. Zodra je het perfecte huis hebt gevonden, kom je in een traject terecht waarin belangrijke beslissingen en gebeurtenissen snel na elkaar volgen. Een goede begeleiding is verstandig. Voor het verkopen van een huis geldt dit in nog sterkere mate. De belangen zijn ontzettend groot. Alleen daarom moet je al zorgen voor professionele begeleiding.
 
Je moet niet te snel willen
Zodra je besloten hebt om je huis te verkopen, kun je eigenlijk niet meer wachten tot het zover is. Je bent namelijk toe aan de volgende stap in jouw wooncarrière. Het verkopen van een huis kost tijd. Het kan snel gaan, maar je kunt je het beste instellen op een langlopend proces. Ook bij het kopen van een huis moet je niet te hard van stapel lopen. Neem bijvoorbeeld geen genoegen met een huis dat eigenlijk niet aan jouw eisen voldoet. Je kunt beter wat langer wachten tot jouw droomhuis in de verkoop komt. Een huis moet geen impulsaankoop zijn.
 
De prijsonderhandelingen zijn vaak zenuwslopend
Zodra er echt interesse is voor een huis, begint het meest spannende onderdeel… de onderhandelingen over de prijs. De verkopers willen de hoogst mogelijke opbrengst voor hun huis. De kopers gaan juist voor de laagste prijs. Ervaring in het onderhandelen is onmisbaar om tot de best mogelijke deal te komen. Laat dit onderdeel over aan de makelaars. Zij weten waar de kansen en de valkuilen liggen. Jij wilt te graag, waardoor het moeilijk is om slim in de onderhandelingen te zijn.
 
De onderhandelingen zijn rond – Het lange wachten gaat beginnen
Na het tekenen van het voorlopig koopcontract kan het nog maanden duren tot de overdracht bij de notaris is. In het koopcontract zijn vaak nog één of meerdere voorbehouden opgenomen. De koper kan bijvoorbeeld onder de koop uit als het niet lukt om de financiering rond te krijgen. Of de koper kan nog onder de koop uit afhankelijk van de uitkomsten uit een bouwkundige keuring. Je kunt na het tekenen van het voorlopig koopcontract nog weken blijven stressen.
 
 
Laat je deskundig begeleiden door een makelaar. Ook de koper kan een makelaar inschakelen. Deze aankoopmakelaar kan bijvoorbeeld de onderhandelingen en de verdere afwikkeling begeleiden. Laat je niet vangen door de stress. Graag vertellen wij jou in een persoonlijk gesprek wat wij voor jou kunnen betekenen.
 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring