Mijn favorieten

TIPS ALS JE NET EEN HUIS GEKOCHT HEBT

VOORKOM VERRASSINGEN
Vanaf het kopen van een huis tot de overdracht bij de notaris zitten of misschien zelfs wel maanden. Voor je het weet is het zover. De hypotheek moet geregeld worden maar ook een aantal zaken waar  je misschien niet bij stil staat. Een energiecontract moet nog afgesloten worden  en een verzekering voor het nieuwe huis. Ook je inboedel moet verzekerd worden.

REGEL OP TIJD STROOM EN GAS
Zodra je de sleutel hebt, wil je ook aan het werk in je nieuwe huis. Een leeg huis kun je nog eenvoudig schilderen en opknappen. Daarbij is het wel handig als de elektriciteit is aangesloten. Misschien wil je ook wel een maaltijd koken als je aan het klussen bent. Geef daarom op tijd de verhuizing door aan de energieleverancier van je keuze. Mogelijk neem je je bestaande energieleverancier mee. Informeer op tijd naar de mogelijkheden.

SLUIT EEN OPSTALVERZEKERING AF
De geldverstrekker waar de hypotheek loopt, legt jou de verplichting op om een opstalverzekering of woonhuisverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt schade aan het huis door bijvoorbeeld storm, brand en inbraak. De verplichting is logisch want als het huis opbrandt, ontstaat er een probleem. Er is geen huis meer maar de hypotheek moet wel terugbetaald worden. Als je geen opstalverzekering hebt, lopen de geldverstrekker en jij als eigenaar een te groot risico. Let ook op dat je een inboedelverzekering afsluit.

DENK OM DE METERSTANDEN
De verkoper van de woning die je gekocht hebt moet de eindstanden doorgeven aan zijn energieleverancier. De eindstand van de verkoper is jouw beginstand. Leg deze standen samen met de verkoper vast zodat er later geen misverstanden over ontstaan.

GEEF DE VERHUIZING OP TIJD DOOR
Geef het aansluiten van Internet, tv en telefoon op tijd door zodat je gebruik van alle faciliteiten kunt maken als je in je nieuwe huis gaat wonen.