Een nieuwe look voor jouw badkamer in 5 stappen

De badkamer: voor de één een plek om een snelle douche te nemen, voor de ander de plek om ultiem te ontspannen na een lange werkdag. Hoe je de badkamer ook gebruikt, er een sfeervolle en opgeruimde plek van maken is altijd een goed idee! Met deze tips tover je jouw badkamer om tot een heerlijke relaxruimte! Lees je mee?

  1. Opruimen maar!

De eerste stap van de badkamer make-over is opruimen. Laat alle flesjes, potjes, mandjes en handdoeken door je handen gaan en vraag jezelf af of je de spullen wel echt gebruikt. Zo niet? Weg ermee! Hoe meer optische rust in de badkamer hoe relaxter de ruimte wordt. Zorg dus ook voor voldoende opbergruimte, zodat je alle spullen die je wel gebruikt zo veel mogelijk uit het zicht kunt opbergen.

  1. Kleur

Welke kleur zijn de tegels in de badkamer? En welke kleuren passen hier mooi bij? Stel een kleurenpalet samen waar jij blij van wordt en stem hier alles op af. Wit maakt een ruimte bijvoorbeeld optisch groter, maar kan soms wat steriel overkomen. Varieer hierbij bijvoorbeeld met grijs en aardetinten voor een luxe gevoel.

  1. Restylen

Ben je niet tevreden met de tegels die op de vloer liggen en geen zin om te breken en hakken? Een stuk zeil in een gave tegel- of houtprint doet wonderen voor de sfeer! Ook de tegels op de muur kun je met speciale verf verven of laten wrappen voor een compleet andere look. Natuurlijk doen ook accessoires in de badkamer veel. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een grote spiegel, mooie handdoeken, zeepjes, een luxe badmat of een houten kruk. Maar vergeet ook de saaie wasmand of toiletrolhouder niet! Ga bijvoorbeeld voor een gave bamboe varianten vervang de zilveren toiletrolhouder voor een zwarte of gouden. Al deze kleine veranderingen maken al een groot verschil!

  1. Groen moet je doen

Een plant in de badkamer? Misschien heb je daar nog nooit over nagedacht, maar een plant brengt het interieur van je badkamer ultiem tot leven! Ga voor één grote plant als echte eyecatcher of kies voor verschillende kleintjes in leuke potjes.

  1. Licht

Last but not least: verlichting! Goede belichting in de badkamer maakt een wereld van verschil in de sfeer. Koel tl-licht is bijvoorbeeld een stuk minder sfeervol dan een warme kleur licht. Vervang dus je bolletjes en denk bijvoorbeeld ook eens aan een lamp op de grond, zodat er licht vanaf de grond komt. Ook dit kan namelijk heel sfeervol zijn.

Met deze tips is een make-over van de badkamer makkelijk te realiseren! Vind je het lastig om een keuze te maken of om de stijl te bepalen? Pinterest is your best friend! Maak een moodboard aan en verdwaal in alle mooie plaatjes die er te vinden zijn om erachter te komen wat jouw favoriete stijl is. Succes!