Mijn favorieten

Tips voor de beste verkoop

Bij een de verkoop van een woning komt best veel kijken. Een belangrijk onderdeel van de verkoop is de woningpresentatie. Met de volgende tips maak je jouw woning helemaal verkoopklaar!

 

1. Bekijk de woning door de ogen van een koper

Bekijk alle ruimtes op je gemak en probeer je in te beelden wat een potentiële koper ziet. Zijn er dingen die je opvallen, haal deze dan gelijk weg of pas het aan.


2. Maak het huis grondig schoon en ruim op!

Grondig opruimen is erg belangrijk, berg dus onnodige accessoires en persoonlijke spullen op. Denk hierbij aan politieke of religieuze uitingen, souvenirs, post, maar ook foto's van vakanties, tekeningen en speelgoed van de kinderen etc. Maak daarna grondig schoon en zorg ervoor dat het fris ruikt, vooral de badkamer, keuken en toilet. Haal, bij het hebben van huisdieren kattenbakken en voerbakjes weg. Lucht het huis even goed door.


3. Ruimte en licht is een pré

Zorg voor goede verlichting, trek de gordijnen goed open en haal de vensterbanken leeg. Hoe lichter het huis, hoe ruimer en prettiger het aanvoelt. Veel mensen verhuizen door ruimtegebrek. Creëer dus ruimte en rust, door alvast wat spullen en meubels op te slaan of te verhuizen.

 

4. Geef de tuin evenveel zorg als het interieur van het huis

Een nette, opgeruimde en groene tuin, maakt uw woning nog aantrekkelijker. Besteed dus net zoveel aandacht aan uw tuin als aan uw woning. Heeft u weinig tot geen planten in huis, dan is het extra aanschaffen van planten zeker de moeite waard. Dit zorgt voor een prettig en fris huis. Dit stimuleert de verkoop.

 

5. Een interieurstylist kan een goede overweging zijn

Wil je je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers of vind je het moeilijk om je huis verkoopklaar te maken? Dan is een interieurstylist een optie. Een interieurstylist kan helpen het huis aantrekkelijker te maken voor een grotere doelgroep kopers.

 

6. Los kleine mankementen op

Voer achterstallige reparaties uit. Het loont om kleine klusjes toch nog uit te voeren, denk bijvoorbeeld aan een loszittende deurkruk, afgebladderde verf, piepende deuren, scheuren in het behang of lekkende kranen. Het herstel kost waarschijnlijk enkele tientallen tot honderden euro's maar kan een groot verschil maken in de verkoopprijs. Dat is dus zeker de moeite waard.

 

7. Blijf niet thuis

Het is niet leuk maar wel verstandig om zelf niet thuis te zijn als de woning wordt bezichtigd. Ook met eventuele huisdieren is het handig om die tijdelijk even ergens anders onder te brengen. Dit zorgt ervoor dat potentiële kopers zich kunnen inleven en niet geconfronteerd worden met de huidige bewoners.