Mijn favorieten

Tips om je huis goed en snel te verkopen: verkoopversnellers van Emil Makelaars

Creëer een snellere verkoop en meerwaarde met de tips van Emil Makelaars. Professionele hulp bij het verkopen van een woning of ander object kan veel geld opleveren en tijd besparen. De beste tip is dan ook om u te laten begeleiden door een professional, zoals Emil Makelaars. Natuurlijk zijn er diverse punten die u zelf kunt doen om de verkoop van uw woning te versnellen.
 

Tips:

 1. Bekijk u woning door de ogen van een koper
  Bekijk alle ruimtes op uw gemak en probeer u in te beelden wat een potentiele koper ziet. Zijn er dingen die u opvallen, haal deze dan gelijk weg of pas het aan.

 2. Maak uw huis grondig schoon en ruim op!
  Grondig opruimen is erg belangrijk, berg dus onnodige accessoires en persoonlijke spullen op. Denk hierbij aan politieke of religieuze uitingen, souvenirs, post, maar ook foto's van vakanties, tekeningen en speelgoed van de kinderen etc. Maak daarna grondig schoon en zorg ervoor dat het fris ruikt, vooral de badkamer, keuken en toilet. Haal, bij het hebben van huisdieren; kattenbakken en voerbakjes weg. Lucht het huis even goed door.

 3. Ruimte en licht is een pré
  Zorg voor goede verlichting, trek de gordijnen goed open en haal de vensterbanken leeg. Hoe lichter het huis, hoe ruimer en prettiger het huis aanvoelt. Veel mensen verhuizen door ruimtegebrek. Creëer dus ruimte en rust, door alvast wat spullen en meubels op te slaan of te verhuizen.

 4. Geef de tuin evenveel zorg als het interieur van uw huis
  Een nette, opgeruimde en groene tuin, maakt uw woning nog aantrekkelijker. Besteed dus net zoveel aandacht aan uw tuin als aan uw woning. Heeft u weinig tot geen planten in huis, dan is het extra aanschaffen van planten zeker de moeite waard. Dit zorgt voor een prettig en fris huis. Dit stimuleert de verkoop.

 5. Een interieurstylist kan een goede overweging zijn
  Wilt u uw woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiele kopers of vind u het moeilijk om uw huis verkoop klaar te maken? Dan is een interieurstylist een optie. Een interieurstylist kan helpen uw huis aantrekkelijker te maken voor een grotere doelgroep kopers.

 6. Los kleine mankementen op
  Voor achterstallige reparaties uit. Het loont om kleine klusjes toch nog uit te voeren, denk bijvoorbeeld aan een loszittende deurkruk, afgebladderde verf, piepende deuren, scheuren in het behang of lekkende kranen. Het herstel kost waarschijnlijk enkele tientallen tot honderden euro's maar kan een groot verschil maken in de verkoopprijs. Dat is dus zeker de moeite waard.

 7. Blijf niet thuis
  Het is niet leuk maar wel verstandig om zelf niet thuis te zijn als uw woning wordt bezichtigd. Ook met eventuele huisdieren is het handig om die tijdelijk even ergens ander onder te brengen. Dit zorgt ervoor dat potentiele kopers zich kunnen inleven en niet geconfronteerd worden met de huidige bewoners.