Kopen
Denk je eraan om je woning te kopen? Dan ben je bij Emil NVM Makelaars aan het juiste adres. Wij helpen je graag!

Je wilt graag een woning kopen en een nieuw thuis creëren. Maar hoe pak je dit aan en hoe gaat dit verder in zijn werk? Het kopen van een woning kan ingewikkeld zijn en kent vele valkuilen. Ook de drukte op de woningmarkt maakt het kopen van een huis er niet makkelijker op. Jouw droomhuis vinden kost vaak tijd en wij zijn er om jouw zoektocht makkelijker te maken of je bij je zoektocht te begeleiden!

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het kopen van een huis? Dan helpen wij je graag als aankoopmakelaar. Als aankoopmakelaar begeleiden en ontzorgen we je bij de aankoop, denken met je mee en geven je een eerlijk advies. Benieuwd naar wat wij allemaal doen om te zorgen dat jij jouw droomwoning weet te bemachtigen? Je leest er hier alles over.

Zelf op zoek

Ga je liever volledig zelf op zoek naar jouw toekomstige droomhuis? Bekijk dan eens ons woningaanbod want misschien vind je hier wel jouw nieuwe thuis! Naast aankoopmakelaar zijn wij namelijk ook verkoopmakelaar en verkopen wij de leukste woningen uit de regio.

Zoekopdracht

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het nieuwste woningaanbod van ons en onze collega makelaars? Vul dan geheel gratis en vrijblijvend jouw zoekopdracht in en krijg het nieuwe aanbod realtime toegestuurd via de mail.

Aankoopmakelaar

Je wilt graag een woning kopen en een nieuw thuis creëren. Maar hoe pak je dit aan en hoe gaat dit verder in zijn werk? Het kopen van een woning kan ingewikkeld zijn en kent vele valkuilen. Ook de drukte op de woningmarkt maakt het kopen van een huis er niet makkelijker op. Daarom zijn wij er om je te helpen als aankoopmakelaar! Wij begeleiden en ontzorgen je bij de aankoop, denken met je mee en geven je eerlijk advies!

 

Als eerste op de hoogte van het laatste woningaanbod

Waarschijnlijk start de zoektocht naar jouw droomwoning op Funda. Heb je al wat aanvragen gedaan om te bezichtigen? Dan is de kans groot dat je al meer dan eens te horen hebt gekregen dat er geen bezichtigingen meer worden ingepland wegens de grote drukte. Wij zorgen ervoor dat dit je niet meer overkomt, want wij brengen je als eerste op de hoogte van het nieuwste woningaanbod. We helpen je dus een handje met zoeken én zorgen ervoor dat je als een van de eersten kunt kijken. Zo koop je wél jouw droomhuis!

 

Wat zijn jouw woonwensen?

Voordat we je op de hoogte kunnen brengen over alle huizen die te koop komen, willen we graag meer van je weten. Dit doen we bij voorkeur tijdens een persoonlijk gesprek. Uiteraard is dit gesprek kosteloos en vrijblijvend! Waarom we dit gesprek graag face-to-face doen? Een huis kopen is niet niets en we hebben het over je (toekomstig) grootse bezit. Daarom is volgens ons een goede klik en vertrouwen ontzettend belangrijk!

Tijdens dit gesprek brengen we in kaart hoe je graag wil wonen, hoe jouw ideale huis eruitziet en waar dit ideale huis dan staat. Nog meer wensen die je belangrijk vindt? Wij komen erachter door naar je te luisteren en vragen te stellen. Jouw woonwensen scherp krijgen helpt ons namelijk weer om voor jou te zoeken.

Kom je van ver en ben je in ons werkgebied opzoek naar een nieuw thuis? Dan kunnen we natuurlijk ook altijd kennismaken middels een videocall!

 

Stappenplan

Mogen wij jouw aankoopmakelaar zijn? Dan gaan wij in 6 stappen voor je aan de slag:

Je krijgt een woning toegestuurd via jouw persoonlijke zoekprofiel. Je bekijkt de foto’s, neemt de tekst en kenmerken door en komt tot de conclusie: dit huis wil ik zien! Laat het ons weten en wij komen direct voor je in actie. Wij kijken met je mee naar de woning, adviseren je waar nodig, krijgen een voet tussen de deur bij de collega makelaar en plannen de afspraak voor je in.

 

Natuurlijk willen wij alles weten over het huis en de buurt om goed beslagen ten ijs te komen tijdens de bezichtiging. Voordat jouw potentiële droomhuis gaan bekijken doen we dus een grondig vooronderzoek. Zo kijken we bijvoorbeeld welke woningen er recent in de omgeving zijn verkocht, of op basis hiervan de vraagprijs realistisch is en of er opvallende zaken aan het licht komen.

Het is zover! Samen gaan we jouw potentiële droomhuis bezichtigen. Waar jij misschien denkt aan hoe je de woning zou inrichten, kijken wij met een kritische blik over je schouder mee. Zo kijken wij naar het onderhouds- en afwerkingsniveau, de bouwkundige staat en sporen van mogelijk aanwezige verborgen gebreken. Op deze manier brengen wij in kaart of de vraagprijs wel echt reëel is. Ook vragen we de verkopend makelaar het hemd van het lijf over bijvoorbeeld de VvE en opvallende zaken die bleken uit het vooronderzoek.

 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelf al een bezichtiging hebt gehad en na deze bezichtiging een aankoopmakelaar wil inschakelen, omdat je jouw droomhuis hebt gevonden. Laat het ons weten en wij proberen een voet tussen de deur te krijgen bij de collega makelaar om de woning samen met jou opnieuw te bezichtigen. Uiteraard doen wij ook dan ons uitgebreide vooronderzoek en kijken we kritisch met je mee.

 

Na de bezichtiging bespreken we nogmaals onze bevindingen en geven je een uitgebreid aankoopadvies zodat jij precies weet wat je kan verwachten bij de koop van de woning. Wij geven advies over of de vraagprijs realistisch is en wat de verwachtte opbrengst is. Samen komen we zo tot een besluit om wel of niet te gaan bieden. Ben je nog steeds enthousiast over de woning? Dan gaan we door naar stap 5!

 

Spannend! Je hebt de knoop doorgehakt om te gaan bieden. Afhankelijk van de verkoopprocedure stippelen we samen een biedingsstrategie uit. Jouw belang staat voorop! Uiteraard voeren wij van het begin tot het eind de onderhandelingen. Tijdens de onderhandelingen houden we je voortdurend op de hoogte, want wij begrijpen naar al te goed hoe spannend het hele proces is!

 

Zijn de onderhandelingen goed verlopen en het bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Na de mondelinge overeenstemming worden alle afspraken vastgelegd in een voorlopig koopcontract. Deze nemen wij nauwkeurig voor je door en controleren of alle afspraken correct zijn opgenomen. Hierna gaan we over tot de ondertekening en is de koop definitief gesloten. Staat de overdrachtsdatum voor de deur? Dan controleren wij alle notarisstukken, plannen wij de eindinspectie en gaan we met je mee naar de notaris. Natuurlijk staan wij ook na de overdracht voor je klaar om je te adviseren en vragen te beantwoorden.

 

De voordelen van Emil NVM Makelaars als aankoopmakelaar

Regiomakelaar

De meeste makelaars zijn maar actief in een select aantal wijken, maar wij niet! Is jouw zoekgebied ruim? Dat is voor ons geen enkel probleem, omdat wij actief zijn in een groot werkgebied en hebben hierdoor veel lokale kennis.

Alleen jouw belangen behartigd

Wij behartigen jouw belangen als koper en ons advies is dus altijd objectie en kritisch. Wij voorkomen dat je in de bekende valkuilen trapt en ontzorgen je volledig. Van juridisch tot bouwkundig advies en van woningwaarde tot onderhandelingen.

Vernieuwend en verfrissend

Niet meer mogelijk om een woning te bezichtigen? Dat gaat voor ons (meestal) niet op! Wij zorgen namelijk voor een voet tussen de deur, zodat jij jouw potentiële droomhuis altijd kunt bezichtigen. Je krijgt van ons het nieuwste aanbod direct toegestuurd per mail, zodat je altijd als een van de eersten op de hoogte bent. Zo voorkomen we teleurstellingen!

Gratis zoekopdracht

Ben je opzoek naar een nieuw thuis? Waarschijnlijk start de zoektocht naar jouw droomwoning op Funda. Heb je al wat aanvragen gedaan om te bezichtigen? Dan is de kans groot dat je al meer dan eens te horen hebt gekregen dat er geen bezichtigingen meer worden ingepland wegens de grote drukte. Wij zorgen ervoor dat dit je niet meer overkomt, want wij brengen je als eerste op de hoogte van het nieuwste woningaanbod. We helpen je dus een handje met zoeken. Zo koop je wél jouw droomhuis!

 

Zodra je je hebt ingeschreven als zoeker ontvang je realtime het nieuwste woningaanbod van ons en onze collega makelaars per mail!

 

Wat zijn jouw woonwensen?

Voordat we je op de hoogte kunnen brengen over alle huizen die te koop komen, hebben we uiteraard wel wat gegevens nodig. Vul hieronder al jouw woonwensen in en wij doen de rest!

Verkoopversnellers

De woning in beeld
Naast de Virtual 3D tour waar we gebruik van maken om de woning te presenteren, maken we ook gebruik van professionele foto’s. Deze foto’s worden uit hetzelfde apparaat gehaald waar ook de Virtual 3D tour mee wordt vastgelegd. Er hoeft dus geen extra tijd te worden uitgetrokken om de tour of foto’s te laten maken, want dit gaat in een moeite door!

 

Bij vastgoedfotografie is het belangrijk om de juiste sfeer vast te leggen. Bij het fotograferen wordt er gelet op het creëren van foto’s met een dynamisch bereik, waarbij de fijnste details in een ruimte naar voren worden gebracht. Hierdoor krijgen potentiële kopers de perfecte indruk van de potentie van de verschillende ruimtes.

 

Waarom foto’s naast een Virtual 3D tour toch belangrijk zijn? Foto’s worden over het algemeen het meest bekeken van alle presentatievormen. Deze foto’s zijn zichtbaar op Funda, Pararius en onze website en ook worden ze gebruikt in de brochure.

De woning inzichtelijk met 2D/3D plattegronden

Voor potentiële kopers is het belangrijk dat zij zich zo goed mogelijk kunnen ‘inleven’ in de woning. Een plattegrond helpt hierbij. Daarnaast is een plattegrond ook handig om de mogelijkheden van de woning te kunnen inschatten, want een plattegrond geeft niet alleen een overzicht van alle afmetingen en oppervlaktes, maar maakt het ook mogelijk voor de online kijker om de ruimte fictief in te richten. Ruimte om te dromen dus! Daarnaast wordt een professionele plattegrond gebruikt in de verkoopbrochure, op onze eigen website en op Funda.

 

Met de nieuwste 2D en 3D plattegronden wordt de woning niet alleen inzichtelijk, maar ze bieden ook de mogelijkheid aan potentiële kopers om de plattegronden te bewerken op Funda. Zo kun je bijvoorbeeld een muur verplaatsen, een uitbouw maken of de woning van meubilair voorzien.                                 

 

Hoe worden plattegronden gemaakt?

Van de woning wordt een schets gemaakt en hierna wordt er tot in detail opgemeten. Dit gebeurt met hetzelfde apparaat waar ook de foto’s, video en de Virtual 3D tour mee worden gemaakt. Het apparaat heeft meer dan een miljard meetpunten, dus een nauwkeurigere 2D of 3D plattegrond van de woning kun je niet krijgen! Daarnaast hoeft er niet meer apart een afspraak te worden ingepland om de woning op te meten. Het opmeten van de woning gebeurt dus in dezelfde afspraak als waar ook de foto’s, video en de Virtual 3D tour worden gemaakt. Tijd efficiënt dus! 

Laat uw woning eruit springen en presenteer uw woning vanuit de hoogte.

Bent u op zoek naar een manier om uw woning op te laten vallen? Dan is hoogtefotografie uitermate geschikt!

Hoogtefoto’s zien er indrukwekkend uit en vallen op tussen andere foto’s van koopwoningen. Het perspectief van een hoogtefoto is veel uitnodigender dan foto’s die vanuit lage standpunten zijn genomen. Uw woning, tuin en omgeving worden met hoogtefotografie op een unieke wijze gepresenteerd.

 

      

Wat zijn de voordelen?
Beter beeld: De ligging van uw woning beter in beeld
Uniek perspectief: Uw woning verrassend en origineel in beeld
 
De kracht van een hoogtefoto
Een hoogtefoto biedt een andere kijk op uw woning. Ideaal om de ligging van uw woning op een perceel te tonen of om auto’s die in de weg staan te omzeilen
 
Hoe wordt een hoogtefoto gemaakt?
De woningfotograaf beschikt over een carbon statief waarop de camera wordt gemonteerd. Vanaf 6 meter geeft de fotocamera een heel ander beeld dan vanaf een regulier statief. Na het maken van de foto’s worden deze altijd bewerkt voor een maximaal resultaat.

Een unieke beleving van de woning

Emil NVM Makelaars maakt als een van de eerste makelaars in de regio Haaglanden, Leiden en Zoetermeer gebruik van een Virtual 3D tour om woningen te presenteren.

 

Met de Virtual 3D tour bieden verkopers potentiële kopers een unieke online mogelijkheid om zonder afspraak te bezichtigen via desktop, laptop, smartphone en tablet. Woningzoekenden kunnen zo thuis vanaf de bank (met een VR-bril) door de woning heenlopen of de woning bekijken zoals je ook doet bij Google Streetview. Je wilt potentiële kopers natuurlijk de best mogelijke indruk van de woning geven! Deze extra beleving zorgt voor een beter beeld van de woning, waardoor er een goede voorselectie wordt gemaakt en alleen de écht geïnteresseerden overblijven. Geen onnodige bezichtigingen dus!

 

Naast de Virtual 3D tour wordt de woning ook nog gepresenteerd met foto’s, een 3D plattegrond, een poppenhuismodel en een video. Al deze presentatievormen worden uit hetzelfde apparaat gehaald. Er hoeft dus maar één keer iemand langs te komen om de woning vast te leggen en dit duurt maximaal 1,5 uur. Een maximaal resultaat in een minimaal tijdsbestek!

 

Bekijk hieronder hoe de Virtual 3D tour, de foto’s en de video er precies uitzien!

 

  

Laat potentiële kopers rondkijken met 360° fotografie

Met 360° foto’s creëert u meerwaarde voor de verkoop van uw woning.
Dit geeft naast een perfect overzicht van de woning de kijker ook de mogelijkheid zelf te bepalen waar hij heenkijkt. Hierdoor krijgt de kijker een goed beeld en tevens een realistische indruk van de betreffende ruimte.  Alle bijzondere details of kenmerken over uw woning kunt u uitlichten met een korte beschrijving in de 360° foto’s. Zo weet de koper wat hij van de woning mag verwachten. Door deze unieke presentatie blijven geïnteresseerden langer bij uw woning stilstaan, wat uw verkoopkansen vergroot.


Wat zijn de voordelen?
Hogere plaatsing op Funda: Uw woning komt hoger in de zoekresultaten op Funda
Virtueel rondkijken: Potentiële kopers kunnen rondkijken in uw woning
Langer bekeken: Woningen met 360° foto’s worden langer en intensiever bekeken

360° foto’s geven een totaalbeeld
Met een 360° foto toont u een hele ruimte in één keer! Hierdoor komt de ruimte, sfeer en omgeving van uw woning volledig tot zijn recht. 360? foto’s zijn een goede aanvulling op reguliere foto’s, omdat uw woningpresentatie hoger wordt gewaardeerd en gemiddeld 2x langer wordt bekeken. U geeft potentiële kopers het gevoel midden in uw huis te staan.

Hoe worden 360° foto’s gemaakt?
Onze woningfotograaf beschikt over speciale apparatuur om 360? foto’s te maken. Na het fotograferen van uw woning worden de foto’s door specialisten bewerkt om tot een optimaal resultaat te komen.

Haal het maximale uit uw fotoreportage

De styling van de woning is een belangrijk onderdeel van de verkoop van een huis. Naast het feit dat een goed gestylde woning bijdraagt aan een positieve eerste indruk, toont het ook de mogelijkheden van de verschillende ruimtes. Bij het stylingadvies helpt een stylist je bij het fotoklaar en verkoopklaar maken van de woning.Wat zijn de voordelen?
Optimale fotoreportage: Haal het maximale uit uw fotoreportage
Sfeerbeleving: Verkoopstyling brengt de juiste sfeer in de woning
              
Uw woning moet opvallen!
Daarom maken wij gebruik van professionele verkoopstyling door ervaren experts die precies weten hoe uw woning aantrekkelijker kan worden gemaakt voor de gewenste doelgroep. Zij helpen u de volle potentie van de woning te benutten en de nodige sfeeraccenten te leggen.
Onze ervaringen zijn positief: wij durven met zekerheid te zeggen dat verkoopstyling uw kansen op een succesvolle verkoop aanzienlijk vergroot.

Presenteer uw woning optimaal
Voordat de fotograaf bij u langskomt ontvangt u tips om uw woning optimaal in beeld te brengen. Onze fotograaf zet, nadat u zelf voorbereidingen heeft getroffen, de laatste puntjes op de ‘i’.
 
Hoe werkt fotostyling?
De stylist komt langs en bekijkt samen met u de gehele woning, inclusief buitenruimte. De stylist kijkt met een ervaren en objectieve blik naar de woning en geeft u tips over hoe de inrichting van het huis het beste kan worden aangepast voor een aantrekkelijke presentatie. Over het algemeen wordt er direct gestart met het schuiven van de meubels voor een betere routing in de woning. Het advies van de stylist is een gesprek van circa 1 uur.

Voorbeelden voor- en na fotostyling
                      

Bewegend beeld spreekt

Bij een Virtual 3D tour en foto’s hoort natuurlijk ook een video om het presentatiepakket compleet te maken. Bij een woningfilm zweeft de kijker door het huis en krijgt zo een duidelijk beeld hoe het huis is opgebouwd. In de video wordt positieve muziek afgespeeld om de kijker het ultieme ‘feel good’ gevoel te laten ervaren.

 

Daarnaast houden bewegende beelden de aandacht van de potentiële koper vast, brengen de sfeer van de woning over en triggeren de kijkers om een afspraak te maken voor een bezichtiging.

 

Ook zorgt een woningvideo voor een hogere plaatsing in de zoekresultaten op Funda en worden woningen met video langer en intensiever bekeken. Funda baseert haar ranking namelijk op het informatiepakket dat per pand wordt aangeboden. Hoe meer informatie de potentiële koper krijgt, hoe hoger de woning op Funda rankt. Er wordt namelijk onderscheidt gemaakt tussen bewegende en stilstaande beelden. Een pand met een woningvideo rankt dus hoger dan een pand met alleen foto’s.

Bij een de verkoop van een woning komt best veel kijken. Een belangrijk onderdeel van de verkoop is de woningpresentatie. Met de volgende tips maak je jouw woning helemaal verkoopklaar!

 

1. Bekijk de woning door de ogen van een koper

Bekijk alle ruimtes op je gemak en probeer je in te beelden wat een potentiële koper ziet. Zijn er dingen die je opvallen, haal deze dan gelijk weg of pas het aan.


2. Maak het huis grondig schoon en ruim op!

Grondig opruimen is erg belangrijk, berg dus onnodige accessoires en persoonlijke spullen op. Denk hierbij aan politieke of religieuze uitingen, souvenirs, post, maar ook foto’s van vakanties, tekeningen en speelgoed van de kinderen etc. Maak daarna grondig schoon en zorg ervoor dat het fris ruikt, vooral de badkamer, keuken en toilet. Haal, bij het hebben van huisdieren kattenbakken en voerbakjes weg. Lucht het huis even goed door.


3. Ruimte en licht is een pré

Zorg voor goede verlichting, trek de gordijnen goed open en haal de vensterbanken leeg. Hoe lichter het huis, hoe ruimer en prettiger het aanvoelt. Veel mensen verhuizen door ruimtegebrek. Creëer dus ruimte en rust, door alvast wat spullen en meubels op te slaan of te verhuizen.

 

4. Geef de tuin evenveel zorg als het interieur van het huis

Een nette, opgeruimde en groene tuin, maakt uw woning nog aantrekkelijker. Besteed dus net zoveel aandacht aan uw tuin als aan uw woning. Heeft u weinig tot geen planten in huis, dan is het extra aanschaffen van planten zeker de moeite waard. Dit zorgt voor een prettig en fris huis. Dit stimuleert de verkoop.

 

5. Een interieurstylist kan een goede overweging zijn

Wil je je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers of vind je het moeilijk om je huis verkoopklaar te maken? Dan is een interieurstylist een optie. Een interieurstylist kan helpen het huis aantrekkelijker te maken voor een grotere doelgroep kopers.

 

6. Los kleine mankementen op

Voer achterstallige reparaties uit. Het loont om kleine klusjes toch nog uit te voeren, denk bijvoorbeeld aan een loszittende deurkruk, afgebladderde verf, piepende deuren, scheuren in het behang of lekkende kranen. Het herstel kost waarschijnlijk enkele tientallen tot honderden euro’s maar kan een groot verschil maken in de verkoopprijs. Dat is dus zeker de moeite waard.

 

7. Blijf niet thuis

Het is niet leuk maar wel verstandig om zelf niet thuis te zijn als de woning wordt bezichtigd. Ook met eventuele huisdieren is het handig om die tijdelijk even ergens anders onder te brengen. Dit zorgt ervoor dat potentiële kopers zich kunnen inleven en niet geconfronteerd worden met de huidige bewoners.