Mijn favorieten

Nieuw interieur? Zo pak je het aan!

Misschien heb je net een huis gekocht of wellicht ben je gewoon helemaal toe aan een nieuwe en frisse look in je woning. Maar hoe pak je dit nu aan om een huis volledig from scratch in te richten óf om alles om te gooien? In dit blog lees je alles over hoe je dit aanpakt, inspiratie, jouw eigen stijl en budgettips.Meten, meten en nog eens meten!
Als eerste is het natuurlijk van belang om te weten wat je wil én wat mogelijk is. Niet alleen qua budget, maar ook qua afmetingen van je woning. Misschien wil het allerliefste een gigantische hoekbank, maar laat de ruimte in jouw woning dat simpelweg niet toe. Zorg dus voordat je meubels gaat aanschaffen dat je op je netvlies hebt wat de afmetingen van de woning én de meubels zijn, zodat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan. Houd hierbij ook altijd in gedachten dat die geweldige kast misschien wel past, maar je dan niet echt veel ruimte meer hebt voor een bank. Prioriteiten stellen dus! Maak een lijstje met welke meubels je écht nodig hebt of welke meubels je  graag wil vervangen. Op deze manier houd je overzicht en heb je op een rijtje voor welke meubels je als eerste kan gaan kijken. Heb je hierna nog ruimte over dan kan opvullen natuurlijk altijd nog!

Tip als de woning leeg is: plak eens met tape op de grond af hoeveel ruimte de bank, kast, tafel en stoelen in gaan nemen in de woning. Op deze manier zie je heel duidelijk voor je hoeveel ruimte je nog over hebt, want dit wil nog weleens lastig zijn om in te schatten!

Pinterest is je beste vriend
Als alles is opgemeten kan je gaan bepalen wat je mooi vindt. Misschien heb je al een hele duidelijke visie, maar inspiratie opdoen is natuurlijk altijd leuk. Misschien kom je wel een interieur of een item tegen waar je zelf niet aan zou hebben gedacht, maar wel helemaal past bij hoe jij je woning wil gaan inrichten! Ga dus lekker aan de slag met Pinterest om de leukste items, meubels, kleuren, vloeren, decoratie en interieurs te bundelen. Op deze manier krijg je een duidelijk overzicht van de stijl die jij mooi vindt. Schrik er niet van als je bijvoorbeeld niet een unanieme stijl mooi vindt, want mixen en matchen kan tegenwoordig allemaal! Denk je dat dit toch een rommelig geheel gaat worden? Ga dan aan de slag met elimineren. Welke spullen of stijl passen bij jou en jouw type woning? Wat is haalbaar qua budget? Misschien liggen jij en je partner wel mijlenver uit elkaar qua smaak. Ook dit is niet onoverkomelijk. Sluit compromissen en overleg met elkaar! Vergelijk de moodboards op Pinterest met elkaar en kijk welke items van de verschillende stijlen samen een mooi geheel kunnen vormen.

Een klein budget
Ben je niet meer tevreden met je huidige interieur maar zijn de meubels die je hebt nog wel goed? Dan hoef je deze natuurlijk niet allemaal te vervangen! Er zijn genoeg ‘do it yourself’ (DIY) filmpjes te vinden op Youtube hoe je die saaie bruine kast een nieuwe look geeft die wel in jouw ideale stijl past. De kosten van het inrichten van een woning kunnen vaak nogal oplopen, dus wat budget proof oplossingen en alternatieven zijn natuurlijk nooit weg! Ben je opzoek naar een specifiek item? Kijk dan eens op Marktplaats of dit product in jouw omgeving te koop wordt aangeboden. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook nog eens duurzaam en dus goed voor het milieu! Ditzelfde geldt voor het shoppen in de kringloop. Sommige zijn er gek op, anderen wagen zich er liever niet aan. Toch is het zeker de moeite waard om een paar verschillende kringlopen binnen te wandelen, want als je goed zoekt kan je prachtige items op de kop tikken voor fijne prijsjes. Een win-win situatie!

Shop je liever niet tweedehands? Dan zijn er ook talloze winkels te vinden die leuke interieurspulletjes verkopen voor schappelijke prijzen. Dit is eveneens vaak een kwestie van goed zoeken, prijzen vergelijken en je slag zijn tijdens aanbiedingen en kortingen.
Natuurlijk is het ook van belang om een budget vast te stellen en een begroting te maken van wat je maximaal aan welk item wil uitgeven. Zo voorkom je dat je verliefd wordt op die veel te dure leren stoel en prachtige eettafel. Blijf realistisch! Niet alleen hoeft meteen perfect te zijn. Soms is het minstens zo leuk om voor een droomitem te sparen.