Een taxatie nodig in Haaglanden of de Leidse regio?
Wij helpen je graag!
Neem contact met ons op

De marktwaarde van een woning die verhuurd wordt – vaak een beleggingspand – wordt anders bepaald dan bij een woning waar je zelf in woont. Een woning in verhuurde staat taxeren mag ook niet zomaar, want de taxateur dient hiervoor gediplomeerd te zijn.

Een taxatierapport van een woning in verhuurde staat is dan ook uitgebreider dan een regulier taxatierapport. Naast de waarde van de woning in verhuurde staat, staat er ook informatie in over referentiepanden, gemeentelijke regelgeving, een rendementsberekening met onderbouwing en een huurtoets gebaseerd op puntentelling (woningwaarderingsstelsel).

Uiteraard is Emil NVM Makelaars gecertificeerd om bovenstaande taxaties uit te voeren en voldoen al onze taxatierapporten aan de hoogste eisen.

Waarom een taxatierapport in verhuurde staat?

Ben je van plan om een woning te kopen die op dit moment verhuurd wordt en vraag je hiervoor een hypotheek aan? Dan heb je een taxatierapport nodig in verhuurde staat. De bank wil namelijk weten wat de woning waard is in verhuurde staat, omdat deze waarde vaak afwijkt van de normale marktwaarde. Ook als je plannen hebt om je huidige woning (waar nog een hypotheek op rust) te verhuren heb je hiervoor een taxatierapport in verhuurde staat nodig. Vaak mag je van de geldverstrekker namelijk niet zomaar de woning verhuren. Hiervoor moet je eerst toestemming vragen of de hypotheek zelfs oversluiten.

 Ja, ik heb een taxatierapport in verhuurde staat nodig

Dit betaal je voor een taxatie

Het opstellen van een taxatierapport van bestaande woningen kan al vanaf € 695,-. Je kunt kiezen uit een niet-gevalideerd of een NWWI-gevalideerd taxatierapport. Wij hanteren het volgende tarievenoverzicht: 

Standaard taxatierapport (wel of niet NWWI-gevalideerd): € 695,-
Taxatierapport met extra waarde na verbouwing: € 795,-
Taxatierapport van woning in verhuurde staat: € 895,-

Uiteraard zijn alle bovengenoemde prijzen inclusief BTW.

Tip! Als je een woning laat taxeren voor een hypotheekaanvraag dan zijn de taxatiekosten fiscaal aftrekbaar!

Vraag een taxatie aan

Direct opdracht verstrekken