Taxatie & Waardebepaling

Taxatierapport nodig?

Je wilt je huis verkopen, maar wat is eigenlijk de marktwaarde van je woning? Een waardebepaling of taxatie geeft hier antwoord op. Een taxatie dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur. Dit is een eis van de geldvertrekkende instellingen. Doordat de makelaars van Emil NVM Makelaars zijn gecertificeerd en staan ingeschreven bij het ‘Nederlands Register Vastgoed Taxateurs’, worden de taxatierapporten erkend door alle geldverstrekkers.

 

Het taxatierapport

Emil NVM Makelaars maakt snel en deskundig professionele NWWI-/taxatierapporten, waarde verklaringen en verkoopwaarderingen voor woningen in Voorburg, Leidschendam, Den Haag, Rijswijk, Nootdorp, Pijnacker, Zoetermeer, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten en Wassenaar. Een taxatierapport kan worden gebruikt voor de aanvraag van hypotheken bij aankoop, bij wijziging van bestaande financieringen, bij een overbruggingshypotheek of voor aankoopoverweging, voor boedeldeling/scheiding, voor minnelijke waardering of voor de fiscus.

 

Kosten

De prijs voor een taxatierapport (niet gevalideerd) bedraagt € 495,- (incl. btw). Heb je een gevalideerd taxatierapport nodig? Dan bedragen de kosten € 595,- (incl. btw en inclusief validatiekosten). Taxaties met als doel de waarde te bepalen na verbouwing hebben een meerprijs van € 50,- incl. btw. Taxaties van woningen in verhuurde staat hebben een meerprijs van € 350,-

Let op! Alle banken en geldverstrekkers vragen altijd om een NWWI taxatierapport bij aanvraag van een hypotheek.

 

Tips!

Wanneer de betreffende woning binnen 18 maanden na de taxatiedatum via onze tussenkomst wordt verkocht, ontvangt de opdrachtgever 50% van de taxatienota retour als korting op onze verkoopcourtage.

Alle overige vormen van taxaties en kosten verzorgen wij graag na overleg. Mondelinge waarde verklaringen en verkoopadviezen zijn meestal gratis. Taxatiekosten ten behoeve van de hypothecaire financiering zijn vaak fiscaal aftrekbaar.

Gratis waardebepaling

Vraag je je af wat de waarde van je woning is? Maak dan gebruik van onze gratis waardebepaling! Hiermee krijg je een goed beeld van de actuele marktwaarde van jouw woning. Bovendien geven we je handige tips waarmee je op een simpele manier de verkoopwaarde van je huis kunt verhogen. Op deze wijze kunnen we samen de woning sneller dan gemiddeld verkopen.

 

Een goed uitgangspunt

Voor een indruk van de verkoopwaarde van je woning of ander object is de waardebepaling zeker een goed uitgangspunt. Je ontvangt van de waardebepaling geen schriftelijk document. Wanneer je de bepaling van de waarde echt vastgelegd wil hebben, kun je ons vragen een taxatie uit te voeren. Hiermee kan een hypotheek worden afgesloten.

Vragen? Neem hieronder direct contact met ons op!

Contactformulier