Taxatie & Waardebepaling

Taxatierapport nodig?

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, ook wel NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

 

Uiteraard is Emil NVM Makelaars aangesloten bij het NWWI en voldoen onze taxatierapporten aan de hoogste eisen. Hierdoor worden onze taxatierapporten door alle hypotheekverstrekkers geaccepteerd.

Onder meer in de volgende gevallen heb je een NWWI taxatierapport nodig…

• Bij het financieren van jouw nieuwe huis 

• Bij het vestigen van een tweede hypotheek, bijvoorbeeld vanwege een verbouwing 

• Bij het oversluiten van je hypotheek naar een andere hypotheekverstrekker 

• Bij het bepalen van de waarde van een woning in verband met een scheiding 

• Bij het bepalen van de waarde van een woning in verband met overlijden (zogenaamde minnelijke waardering) 

Dit betaal je voor een taxatie

Het opstellen van een taxatierapport van bestaande woningen kan al vanaf € 595,- (niet gevalideerd rapport). Wij hanteren het volgende tarievenoverzicht:

Woningen met een taxatiewaarde tot € 750.000,-                 taxatietarief: € 695,-

Woningen met een taxatiewaarde vanaf € 750.000,-             taxatietarief: € 795,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen voor taxatierapporten met NWWI-validatie. Wens je een extra waarde op te nemen in het taxatierapport? Dan rekenen wij hier een meerprijs van € 100,- voor. Denk hierbij aan de waarde van de woning na verbouwing of de waarde van de woning in verhuurde staat. Uiteraard zijn alle bovengenoemde prijzen inclusief BTW.

Tip! Als je een woning laat taxeren voor een hypotheekaanvraag dan zijn de taxatiekosten fiscaal aftrekbaar!

Gratis waardebepaling

Vraag je je af wat de waarde van jouw woning is? Maak dan gebruik van onze gratis waardebepaling! Hiermee krijg je een goed beeld van de actuele marktwaarde van jouw huis. Bovendien geven we je handige tips waarmee je op een simpele manier de marktwaarde van je huis kunt verhogen.

 

Waarom een waardebepaling?

Een waardebepaling geeft inzicht in de huidige marktwaarde van jouw woning. Deze waarde is bijvoorbeeld handig om te weten als je erover denkt om jouw huis te verkopen. Met de marktwaarde in je achterhoofd kun je een realistische vraagprijs bepalen voor je huis. Ook als je nog geen concrete verkoopplannen hebt, maar wel rustig aan het rondkijken bent naar je volgende huis kan een waardebepaling uitkomst bieden. Weten wat je huidige woning waard is helpt namelijk bij het bepalen van je budget voor je nieuwe huis. Daarnaast geven onze makelaars wat handige tips om op een gemakkelijke manier de marktwaarde van jouw woning te verhogen.

 

De marktwaarde

Uiteraard is de waarde van jouw huis is afhankelijk van de woningmarkt welke continu in beweging is. Als je geen expert bent is het dus best lastig om in te schatten wat jouw huis nú waard is. Wij kennen de woningmarkt in regio Haaglanden en de Leidse regio als geen ander. Daardoor kunnen we je een realistische indicatie geven van de marktwaarde van jouw huis.

 

Hoe gaat een waardebepaling in zijn werk?

Nadat er een afspraak is ingepland komt een van onze makelaars bij je langs en maakt een ronde door de woning. Tijdens deze ronde wordt jouw woning ‘beoordeeld’ en kijkt onze makelaar onder meer naar de ligging, de staat van onderhoud, de leeftijd van de keuken en badkamer en of er bijvoorbeeld wel of geen uitbouw is. Zijn er nog overige extra’s? Dit zijn allemaal zaken die een rol kunnen spelen bij het bepalen van de waarde van de woning. Uiteraard heeft de makelaar voor zijn bezoek aan jouw woning ook al gekeken naar referentiepanden. Dit zijn vergelijkbare woningen in de nabije omgeving die op dit moment te koop staan of onlangs zijn verkocht. Deze referentiepanden in combinatie met het bezoek aan de woning geven inzicht in de huidige marktwaarde.

 

Vraag een gratis waardebepaling aan

Wil je een gratis en geheel vrijblijvende waardebepaling van jouw huis? Maak dan een vrijblijvende afspraak. Vul het formulier in of bel ons. We helpen je graag!

Contactformulier