Tips voor kijkers NVM Open huizen dag

Tips voor kijkers | NVM Open Huizen Dag!

Binnenkort stellen huizeneigenaren hun deuren open voor belangstellenden tijdens de NVM Open Huizen Dag. Een super goed moment om een aantal huizen achter elkaar te gaan bekijken. Hoe je dat het beste aanpakt? Lees het hier!

Tip 1: Maak een shortlist

Zoveel mogelijk huizen bekijken tussen 11:00 en 15:00? Wij raden het af: maak een long list en kies daaruit maximaal 3 of 4 huizen. Zo kan je op uw gemak rondkijken, een ommetje maken door de buurt. Even een kop koffie drinken tussendoor om samen bij te praten. Plan uw route slim, zodat je niet veel tijd kwijt bent aan reizen.

Tip 2: Ga ook kijken bij die 75% match

Je bent misschien geneigd om alleen te gaan kijken bij huizen die u absoluut fantastisch vindt. Stel je open voor verrassingen! Dat grote huis met riante tuin in die wijk waar je niet direct aan gedacht had… Of dat huis waar nog veel aan moet gebeuren in jouw lievelingsbuurt.

Tip 3: Maak contact met de verkopers

Natuurlijk, de prijs die een verkoper voor zijn of haar huis krijgt, daar gaat het om. Maar verkopen is óók een kwestie van gunnen. Tijdens de Open Huizen Dag krijg je de unieke kans een leuke indruk te maken op de verkopers. Maak daar gebruik van!

Tip 4: Bewaar het overzicht!

Na een halve dag huizen bekijken, weet je misschien niet meer welk huis nou welke tegeltjes in de badkamer had en van welke tuin je nou zo blij werd. Handig om tijdens of vlak na het bekijken van een huis aantekeningen te maken, bijv. in de Funda app.

Zorg dat je van te voren met elkaar bespreekt wat voor u belangrijk is. Dat maakt het achteraf makkelijker om een weloverwogen keuze te maken: gaan we bieden? Nog eens kijken samen met een aankoopmakelaar?

Tip 5: Laat je goed informeren en laat nog eens iets horen

Ben je echt geïnteresseerd in een huis? Vraag de bewoners naar de verkoopprocedure, of misschien is de verkoopmakelaar aanwezig aan wie je meer informatie kunt vragen. Hebben ze haast? Is er nog een kans te komen bezichtigen? Laat zelf jouw gegevens achter en stuur de makelaar na het weekend een berichtje of je van plan bent een bod uit te brengen of misschien nog twijfelt. Zo hou je het contact warm.

Soms komt het voor dat mensen ter plekke hun aankoopmakelaar bellen en vrijwel direct een bod uitbrengen. Het kan dus snel gaan! Heb jij je droomhuis gevonden? Neem een aankoopmakelaar in de arm om je te adviseren tijdens het biedingsproces!