Mijn favorieten

Woonwensen: waar moet jouw droomhuis nu écht aan voldoen?

Woonwensen, we hebben ze allemaal. De een gaat het liefst voor een vrijstaande woning en de ander wordt laaiend enthousiast van een appartement midden in de stad. Misschien heb je wel plannen om te gaan verhuizen of is de zoektocht naar jouw droompaleis al gestart. Dan is het goed om jezelf af te vragen waar jouw nieuwe stulpje aan moet voldoen. Waarom? Om te voorkomen dat je jezelf laat verleiden door die geweldige keuken en die veel te grote badkamer met ligbad. Kijk je mee?
 
1. Financiën  
Het eerste waar je naar moet kijken voordat jouw zoektocht start is naar je budget. Zet duidelijk voor jezelf op een rijtje wat je kunt en wilt besteden. Dit voorkomt grote teleurstellingen als je denkt je droomhuis te hebben gevonden en hierna toch moet concluderen dat deze niet betaalbaar blijkt te zijn.
 
2. Type woning
Voor de een is het meteen duidelijk in wat voor soort woning ze willen wonen en de ander heeft hier een iets minder uitgesproken mening over. Ga je voor een nieuwbouwwoning waar je zo in kan trekken of ga je liever zelf aan de slag met een boor en een hamer om het huis om te toveren naar jouw ideale plekje? Vraag jezelf hierbij ook af hoeveel tijd én geld je hiervoor over hebt.
 
3. Locatie
Ook niet geheel onbelangrijk is de locatie. Wil je graag een supermarkt op loopafstand? Wil je gemakkelijk kunnen parkeren? Woon je het liefste op fietsafstand van het centrum? Allemaal dingen om rekening mee te houden. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog denken aan wat je graag wil zien zodra je uit het raam kijkt en ook met geluid moet je rekening houden. Verder is ook de afstand tot bijvoorbeeld het werk en de school belangrijk om duidelijk te hebben. Vind je het echt geen probleem om iedere dag een uur (file) te rijden? En is het daadwerkelijk geen punt om dagelijks ruim 20 minuten onderweg te zijn om de kinderen naar school te brengen? Een huis verplaats je niet even, dus denk goed na over wat voor jou belangrijk is! 
 
4. Hoe groot moet het huis zijn
Ga je verhuizen met je gezin en wil je dat ieder kind een aparte slaapkamer heeft? Misschien ga je wel samenwonen en denk je dat je nu voldoende hebt aan één slaapkamer, maar denk ook eens aan de toekomst. Gaan er binnenkort kinderen het huis uit of er een kinderwens voor de nabije toekomst? Probeer hier dan meteen rekening mee te houden. Het zou zonde zijn om binnen de kortste keren weer te moeten verhuizen.
 
Als laatste is het altijd goed om iedere woonwens te relativeren. Waarom heb je een bepaalde wens en hoe belangrijk is het écht dat jouw toekomstige huis hieraan voldoet. Kun je echt niet leven zonder dat bad als de rest van het huis wel voldoet aan de eisen? Misschien zie je het niet zitten om te gaan klussen, maar soms zijn dingen met een kleine verbouwing gemakkelijk te realiseren. Sluit deze huizen dus niet meteen uit. Heb je moeite om je woonwensen te relativeren? Emil NVM Makelaars denkt en kijkt uiteraard graag met je mee!