Aankoopmakelaar
Denk je eraan om je woning te kopen? Dan ben je bij Emil NVM Makelaars aan het juiste adres. Wij helpen je graag!
“Voorkom verrassingen achteraf en bespaar veel geld”

Overweeg je een huis te kopen? Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan een hoop vervelende verrassingen achteraf voorkomen 

Maar hoe pak je dit aan en hoe gaat dit verder in zijn werk? Het kopen van een woning kan ingewikkeld zijn en kent vele valkuilen. Ook de drukte op de woningmarkt maakt het kopen van een huis er niet makkelijker op. We onderhandelen op het scherpst van snede en kennen de onderhandelingsstrategieën van onze collega-makelaars. Dit bespaart de gemiddelde woningkoper een hoop geld en dus zijn de kosten van de aankoopbegeleiding vaak snel terugverdiend. Ook denken we met je mee en geven je eerlijk advies!

Als eerste op de hoogte van het laatste woningaanbod

Waarschijnlijk start de zoektocht naar jouw droomwoning op Funda. Heb je al wat aanvragen gedaan om te bezichtigen? Dan is de kans groot dat je al meer dan eens te horen hebt gekregen dat er geen bezichtigingen meer worden ingepland wegens de grote drukte. Wij zorgen ervoor dat dit je niet meer overkomt, want wij brengen je als eerste op de hoogte van het nieuwste woningaanbod. We helpen je dus een handje met zoeken én zorgen ervoor dat je als een van de eersten kunt kijken. Zo koop je wél jouw droomhuis!

Wat zijn jouw woonwensen?

Voordat we je op de hoogte kunnen brengen over alle huizen die te koop komen, willen we graag meer van je weten. Dit doen we bij voorkeur tijdens een persoonlijk gesprek. Uiteraard is dit gesprek kosteloos en vrijblijvend! Waarom we dit gesprek graag face-to-face doen? Een huis kopen is niet niets en we hebben het over je (toekomstig) grootse bezit. Daarom is volgens ons een goede klik en vertrouwen ontzettend belangrijk!

Tijdens dit gesprek brengen we in kaart hoe je graag wil wonen, hoe jouw ideale huis eruitziet en waar dit ideale huis dan staat. Nog meer wensen die je belangrijk vindt? Wij komen erachter door naar je te luisteren en vragen te stellen. Jouw woonwensen scherp krijgen helpt ons namelijk weer om voor jou te zoeken.

Kom je van ver en ben je in ons werkgebied opzoek naar een nieuw thuis? Dan kunnen we natuurlijk ook altijd kennismaken middels een videocall!

Stappenplan

Wij helpen en begeleiden je stap voor stap

Het kopen van een huis kun je op verschillende manieren doen. Je kunt dit volledig zelf doen, maar vaak is dit niet de meest effectieve manier. Steeds meer mensen schakelen daarom een aankoopmakelaar in. Verstandig, want zo vergroot je de kans dat je je ideale woning daadwerkelijk vindt, je niet onverwacht verborgen gebreken tegenkomt en je zeker weet dat je er niet teveel voor betaalt. We hebben een 6-stappenplan opgesteld om tot het optimale resultaat te komen bij het kopen van je ideale huis:

Stap 1: Zoeken en bezichtigingsafspraak maken

Het nieuwste woningaanbod ontvangt realtime

Je krijgt een woning toegestuurd via jouw persoonlijke zoekprofiel. Je bekijkt de foto’s, neemt de tekst en kenmerken door en komt tot de conclusie: dit huis wil ik zien! Laat het ons weten en wij komen direct voor je in actie. Wij kijken met je mee naar de woning, adviseren je waar nodig, krijgen een voet tussen de deur bij de collega makelaar en plannen de afspraak voor je in.

Stap 2: Vooronderzoek

Voorkom verrassingen achteraf en bespaar veel geld

Natuurlijk willen wij alles weten over het huis en de buurt om goed beslagen ten ijs te komen tijdens de bezichtiging. Voordat jouw potentiële droomhuis gaan bekijken doen we dus een grondig vooronderzoek. Zo kijken we bijvoorbeeld welke woningen er recent in de omgeving zijn verkocht, of op basis hiervan de vraagprijs realistisch is en of er opvallende zaken aan het licht komen.

Stap 3: Aanbezichtiging

We nemen de woning kritisch onder de loep

Het is zover! Samen gaan we jouw potentiële droomhuis bezichtigen. Waar jij misschien denkt aan hoe je de woning zou inrichten, kijken wij met een kritische blik over je schouder mee. Zo kijken wij naar het onderhouds- en afwerkingsniveau, de bouwkundige staat en sporen van mogelijk aanwezige verborgen gebreken. Op deze manier brengen wij in kaart of de vraagprijs wel echt reëel is. Ook vragen we de verkopend makelaar het hemd van het lijf over bijvoorbeeld de VvE en opvallende zaken die bleken uit het vooronderzoek.

 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelf al een bezichtiging hebt gehad en na deze bezichtiging een aankoopmakelaar wil inschakelen, omdat je jouw droomhuis hebt gevonden. Laat het ons weten en wij proberen een voet tussen de deur te krijgen bij de collega makelaar om de woning samen met jou opnieuw te bezichtigen. Uiteraard doen wij ook dan ons uitgebreide vooronderzoek en kijken we kritisch met je mee.

Stap 4: Aankoopadvies

Een gedegen advies geeft je meer zekerheid

Na de bezichtiging bespreken we nogmaals onze bevindingen en geven je een uitgebreid aankoopadvies zodat jij precies weet wat je kan verwachten bij de koop van de woning. Wij geven advies over of de vraagprijs realistisch is en wat de verwachtte opbrengst is. Samen komen we zo tot een besluit om wel of niet te gaan bieden. Ben je nog steeds enthousiast over de woning? Dan gaan we door naar stap 5!

Stap 5: Onderhandelingen

We onderhandelen op het scherpst van de snede

Spannend! Je hebt de knoop doorgehakt om te gaan bieden. Afhankelijk van de verkoopprocedure stippelen we samen een biedingsstrategie uit. Jouw belang staat voorop! Uiteraard voeren wij van het begin tot het eind de onderhandelingen. Tijdens de onderhandelingen houden we je voortdurend op de hoogte, want wij begrijpen naar al te goed hoe spannend het hele proces is!

Stap 6: Na de aankoop

We blijven je begeleiden tot aan de notaris én daarna

Zijn de onderhandelingen goed verlopen en het bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Na de mondelinge overeenstemming worden alle afspraken vastgelegd in een voorlopig koopcontract. Deze nemen wij nauwkeurig voor je door en controleren of alle afspraken correct zijn opgenomen. Hierna gaan we over tot de ondertekening en is de koop definitief gesloten. Staat de overdrachtsdatum voor de deur? Dan controleren wij alle notarisstukken, plannen wij de eindinspectie en gaan we met je mee naar de notaris. Natuurlijk staan wij ook na de overdracht voor je klaar om je te adviseren en vragen te beantwoorden.

De voordelen van een aankoopmakelaar

Lagere aankoopprijs

Het is bewezen dat woningkopers die een aankoopmakelaar in de hand namen, gemiddeld 5 tot 6% besparen ten opzichte van kopers zonder aankoopmakelaar. Dit bespaart je al snel €7.000 tot €10.000 euro of vaak zelfs nog meer.

Bouwkundige keuring

Voorkom vervelende verrassingen achteraf. Een aankoopmakelaar is in staat een goede inschatting te maken hoe de bouwkundige staat van een woning is en of een bouwkundige keuring noodzakelijk is. Dit kan een hoop ellende en vooral teleurstellingen voorkomen.

Reële woningwaarde

Wat is een woning daadwerkelijk waard en is de vraagprijs in verhouding tot de werkelijke waarde van de woning? Een aankoopmakelaar kent de markt en kan rationeler en zonder emoties beoordelen of de vraagprijs reëel is. Voorkom dat je in je enthousiasme veel te veel betaald voor je nieuwe woning.

De beste aankoopstrategie

Onderhandelen behoort tot de dagelijkse werkzaamheden van een makelaar. Een aankoopmakelaar kan samen met jou bepalen welke aankoopstrategie het beste gevolgd kan worden. De juiste strategie vergroot je kansen op een goede prijs en goede (ontbindende) voorwaarden.

Juridische ondersteuning

De aankoop van een woning kent ook een juridische kant en daar zitten vaak de nodige haken en ogen aan. Voorkom juridische misstappen en laat je begeleiden door een ervaren aankoopmakelaar.

Sterke onderhandelingen

Wij kennen de onderhandelingsstrategieën van onze collega-makelaars natuurlijk, we komen elkaar geregeld tegen. Niet iedereen is sterk in onderhandelen en dat is ook niet erg. Voorkom echter dat je teveel betaald voor je nieuwe woning, dat kan jarenlang blijven achtervolgen.

Lokale marktkennis

Wij zijn als makelaar dagelijks actief in de gehele provincie Zuid-Holland en weten precies wat er speelt. We weten alle woonwijken, alle streken en buitengebieden en we weten welke huizen er de afgelopen jaren verkocht zijn en tegen welke prijs. Maak gebruik van dit voordeel als koper!

Alleen jouw belangen behartigd

Een aankoopmakelaar behartigt alleen jouw belangen als koper net als een verkopende makelaar dat doet voor de woningverkoper. Dat betekent dat je een eerlijk en objectief advies krijgt en dubbele belangen uitgesloten zijn. Wel zo prettig om te weten toch?

 
 

Best beoordeelde makelaar

Regiomakelaar

Persoonlijk & betrokken