Aankoopmakelaar
Denk je eraan om je woning te kopen? Dan ben je bij Emil NVM Makelaars aan het juiste adres. Wij helpen je graag!

Je wilt graag een woning kopen en een nieuw thuis creëren. Maar hoe pak je dit aan en hoe gaat dit verder in zijn werk? Het kopen van een woning kan ingewikkeld zijn en kent vele valkuilen. Ook de drukte op de woningmarkt maakt het kopen van een huis er niet makkelijker op. Daarom zijn wij er om je te helpen als aankoopmakelaar! Wij begeleiden en ontzorgen je bij de aankoop, denken met je mee en geven je eerlijk advies!

 

Als eerste op de hoogte van het laatste woningaanbod

Waarschijnlijk start de zoektocht naar jouw droomwoning op Funda. Heb je al wat aanvragen gedaan om te bezichtigen? Dan is de kans groot dat je al meer dan eens te horen hebt gekregen dat er geen bezichtigingen meer worden ingepland wegens de grote drukte. Wij zorgen ervoor dat dit je niet meer overkomt, want wij brengen je als eerste op de hoogte van het nieuwste woningaanbod. We helpen je dus een handje met zoeken én zorgen ervoor dat je als een van de eersten kunt kijken. Zo koop je wél jouw droomhuis!

 

Wat zijn jouw woonwensen?

Voordat we je op de hoogte kunnen brengen over alle huizen die te koop komen, willen we graag meer van je weten. Dit doen we bij voorkeur tijdens een persoonlijk gesprek. Uiteraard is dit gesprek kosteloos en vrijblijvend! Waarom we dit gesprek graag face-to-face doen? Een huis kopen is niet niets en we hebben het over je (toekomstig) grootse bezit. Daarom is volgens ons een goede klik en vertrouwen ontzettend belangrijk!

Tijdens dit gesprek brengen we in kaart hoe je graag wil wonen, hoe jouw ideale huis eruitziet en waar dit ideale huis dan staat. Nog meer wensen die je belangrijk vindt? Wij komen erachter door naar je te luisteren en vragen te stellen. Jouw woonwensen scherp krijgen helpt ons namelijk weer om voor jou te zoeken.

Kom je van ver en ben je in ons werkgebied opzoek naar een nieuw thuis? Dan kunnen we natuurlijk ook altijd kennismaken middels een videocall!

 

Stappenplan

Mogen wij jouw aankoopmakelaar zijn? Dan gaan wij in 6 stappen voor je aan de slag:

Stap 1: De bezichtiging inplannen

Je krijgt een woning toegestuurd via jouw persoonlijke zoekprofiel. Je bekijkt de foto’s, neemt de tekst en kenmerken door en komt tot de conclusie: dit huis wil ik zien! Laat het ons weten en wij komen direct voor je in actie. Wij kijken met je mee naar de woning, adviseren je waar nodig, krijgen een voet tussen de deur bij de collega makelaar en plannen de afspraak voor je in.

Stap 2: Vooronderzoek

Natuurlijk willen wij alles weten over het huis en de buurt om goed beslagen ten ijs te komen tijdens de bezichtiging. Voordat jouw potentiële droomhuis gaan bekijken doen we dus een grondig vooronderzoek. Zo kijken we bijvoorbeeld welke woningen er recent in de omgeving zijn verkocht, of op basis hiervan de vraagprijs realistisch is en of er opvallende zaken aan het licht komen.

Stap 3: De bezichtiging

Het is zover! Samen gaan we jouw potentiële droomhuis bezichtigen. Waar jij misschien denkt aan hoe je de woning zou inrichten, kijken wij met een kritische blik over je schouder mee. Zo kijken wij naar het onderhouds- en afwerkingsniveau, de bouwkundige staat en sporen van mogelijk aanwezige verborgen gebreken. Op deze manier brengen wij in kaart of de vraagprijs wel echt reëel is. Ook vragen we de verkopend makelaar het hemd van het lijf over bijvoorbeeld de VvE en opvallende zaken die bleken uit het vooronderzoek.

 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelf al een bezichtiging hebt gehad en na deze bezichtiging een aankoopmakelaar wil inschakelen, omdat je jouw droomhuis hebt gevonden. Laat het ons weten en wij proberen een voet tussen de deur te krijgen bij de collega makelaar om de woning samen met jou opnieuw te bezichtigen. Uiteraard doen wij ook dan ons uitgebreide vooronderzoek en kijken we kritisch met je mee.

Stap 4: Een gedegen advies

Na de bezichtiging bespreken we nogmaals onze bevindingen en geven je een uitgebreid aankoopadvies zodat jij precies weet wat je kan verwachten bij de koop van de woning. Wij geven advies over of de vraagprijs realistisch is en wat de verwachtte opbrengst is. Samen komen we zo tot een besluit om wel of niet te gaan bieden. Ben je nog steeds enthousiast over de woning? Dan gaan we door naar stap 5!

Stap 5: Onderhandelingen

Spannend! Je hebt de knoop doorgehakt om te gaan bieden. Afhankelijk van de verkoopprocedure stippelen we samen een biedingsstrategie uit. Jouw belang staat voorop! Uiteraard voeren wij van het begin tot het eind de onderhandelingen. Tijdens de onderhandelingen houden we je voortdurend op de hoogte, want wij begrijpen naar al te goed hoe spannend het hele proces is!

Stap 6: Begeleiding tot het einde en daarna

Zijn de onderhandelingen goed verlopen en het bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Na de mondelinge overeenstemming worden alle afspraken vastgelegd in een voorlopig koopcontract. Deze nemen wij nauwkeurig voor je door en controleren of alle afspraken correct zijn opgenomen. Hierna gaan we over tot de ondertekening en is de koop definitief gesloten. Staat de overdrachtsdatum voor de deur? Dan controleren wij alle notarisstukken, plannen wij de eindinspectie en gaan we met je mee naar de notaris. Natuurlijk staan wij ook na de overdracht voor je klaar om je te adviseren en vragen te beantwoorden.