Als een groen dorp tussen te steden

Wonen te midden van de natuur en omringd door water, maar tóch dichtbij de stad? Dat kan in het unieke, eigentijdse nieuwbouwproject Nieuwe Rede in Leimuiden.

De woningen hebben een prachtige, natuurlijke ligging en zijn bijzonder duurzaam, comfortabel en vol karakter. Ze bieden de mogelijkheid voor een volledig woonprogramma op de begane grond. Voor elke woning is indien gewenst een ligplaats beschikbaar.

Op de locatie tussen de Ringvaart en de polder ervaart u het ultieme watergevoel en een weids uitzicht zonder ver verwijderd te zijn van het bruisende stadsleven.

Door de gunstige ligging ten opzichte van uitvalswegen bent u binnen 20-30 autominuten in steden als Amsterdam en Leiden óf geniet u van een dagje strand in Noordwijk. En met de nabijheid van luchthaven Schiphol liggen ook verre bestemmingen binnen uw bereik!

Waterrijk wonen

Nieuwe Rede is gelegen te midden van diverse wateren die het westen van Nederland rijk is. De woningen liggen direct aan of nabij het doorgaande vaarwater, binnenwater of het haventje en zijn (optioneel) voorzien van een eigen ligplaats.

Hiervandaan kunt u een vaartocht maken wanneer u maar wilt. Nieuwe Rede is het startpunt van de mooiste vaarroutes. Zo vaart u binnen een uur naar het unieke en oudste watersportgebied van Nederland, de Kagerplassen. Vanaf daar bent u zo in het gezellige centrum van Leiden. Nog dichterbij vindt u de prachtige Westeinderplassen en het Braassemermeer. Maar de tocht der tochten is toch wel met de boot naar Amsterdam. Via de Ringvaart en de Nieuwe Meer komt u bij de Schinkelsluis. Eenmaal de Amstel opgedraaid ziet u de Magere Brug al opdoemen als voorbode van een prachtige dag Amsterdam vanaf het water. 

Duurzaam wonen

De woningen in Nieuwe Rede zijn voorzien van duurzame, gasloze installaties, waardoor ze een lage energiebehoefte hebben. Dankzij het de zonnepanelen kunnen ze geheel in deze behoefte voorzien. Ze voldoen hiermee aan de eisen voor energielabel A++++.

De installaties zorgen voor een constant, gezond en comfortabel binnenklimaat. Een individuele bodemwarmtepomp zorgt ervoor dat natuurlijke koude en warmte via vloerverwarming en -koeling de woningen het hele jaar voorziet van een behaaglijke temperatuur. Warm in de winter, koel in de zomer.

Niet alleen de woningen zijn duurzaam, ook bij de inrichting en materialisatie van de wijk als geheel is hier rekening mee gehouden. De beschoeiingen zijn van duurzaam FSC-hardhout en de natuurlijke oevers aan de Ringvaart zijn aangekleed met rietkragen en golfbrekers, die goed zijn voor de waterdieren. Ook de veelheid aan bomen, hagen en het stijlvolle centrale park versterken het groene karakter van de wijk. Zo staat Nieuwe Rede voor een duurzame woonomgeving die bijdraagt aan het terugdringen van de CO2-emissie en daarmee aan de leefbaarheid en het behoud van de (omliggende) natuur, toekomstige bewoners en komende generaties.