Een taxatie nodig in Haaglanden of de Leidse regio?
Wij helpen je graag!
Neem contact met ons op

 

Veel hypotheekverstrekkers rekenen onterecht renteopslag. Er wordt van klanten verwacht zelf initiatief te nemen om de opslag aan te passen of te beëindigen, maar velen weten van niets. En dat is zonde, want het kan honderden en misschien wel duizenden euro’s per jaar schelen!

 

Renteopslag

Was je hypotheek bij het afsluiten meer dan de marktwaarde van jouw woning? Dan betaal je waarschijnlijk opslag bovenop de hypotheekrente: renteopslag. Bij het afsluiten van de hypotheek loopt de geldverstrekker risico en om zichzelf tegen dit risico in te dekken rekent de bank dus deze renteopslag, ook wel risico-opslag genoemd.

 

Betaal niet te veel!

Betaal je onterecht renteopslag? Er zijn twee redenen waarom je geen renteopslag meer zou hoeven te betalen:

  1. De hypotheekschuld is behoorlijk gedaald door aflossing. Daardoor is de hypotheekschuld nu lager dan de marktwaarde van de woning.
  2. De woning is meer waard geworden en de marktwaarde is dus gestegen.

In beide gevallen wordt het risico voor de geldverstrekker kleiner, maar de opslag blijft vaak hetzelfde en dat is zonde, want het risico is natuurlijk een stuk minder geworden! Het is dus vaak de moeite waard om tussentijds, dus voor het aflopen van de rentevaste periode, de opslag aan te passen of zelfs te beëindigen!

 

Om de marktwaarde van jouw woning aan te tonen dien je een gevalideerd (NWWI) taxatierapport over te leggen. Als uit dit taxatierapport daadwerkelijk blijkt dat de waarde voldoende is gestegen dan zullen de meeste banken de renteopslag verlagen of laten vervallen.

 

Vraag een taxatie aan

 

Hypotheek aanpassen of verhogen

Ben je voornemens om over te stappen naar een andere geldverstrekker en je hypotheek over te sluiten? Ook dan heb je een taxatierapport nodig. Omdat het taxatierapport verstrekt wordt aan een geldverstrekker is ook hier de NWWI validatie van belang. Naast het aanpassen van je hypotheek kun je natuurlijk ook je hypotheek verhogen om verschillende redenen, bijvoorbeeld omdat je graag wil gaan verbouwen. Als je deze verbouwing niet uit eigen zak kan of wil betalen is er de mogelijkheid om je huidige hypotheek te verhogen. Ook om dit proces in gang te zetten is een NWWI taxatierapport van belang. 

 

Vraag een taxatierapport aan

Betaal jij onterecht renteopslag? Ben je voornemens om je hypotheek over te sluiten of om te gaan verbouwen? Vraag dan snel een taxatierapport aan! Uiteraard is Emil NVM Makelaars aangesloten bij het NWWI en voldoen onze taxatierapporten aan de hoogste eisen. Hierdoor worden onze taxatierapporten door alle hypotheekverstrekkers geaccepteerd.

 

 
 

Dit betaal je voor een taxatie

Het opstellen van een taxatierapport van bestaande woningen kan al vanaf € 695,-. Je kunt kiezen uit een niet-gevalideerd of een NWWI-gevalideerd taxatierapport. Wij hanteren het volgende tarievenoverzicht: 

Standaard taxatierapport (wel of niet NWWI-gevalideerd): € 695,-
Taxatierapport met extra waarde na verbouwing: € 795,-
Taxatierapport van woning in verhuurde staat: € 895,-

Uiteraard zijn alle bovengenoemde prijzen inclusief BTW.

Tip! Als je een woning laat taxeren voor een hypotheekaanvraag dan zijn de taxatiekosten fiscaal aftrekbaar!

Direct opdracht verstrekken