Een taxatie nodig in Haaglanden of de Leidse regio?
Wij helpen je graag!
Neem contact met ons op

Bij een scheiding of relatiebreuk moet en veel geregeld worden. Het is vaak in eenieders belang dat er snel duidelijkheid komt over zowel de financiën als de woonsituatie. Heb je samen met je (ex-)partner een koophuis? Dan is het belangrijk om de woning te laten taxeren. Op basis van dit taxatierapport kun je namelijk beslissen wat er met de woning gaat gebeuren na de scheiding of relatiebreuk.

Uitkopen

Wil jij of je (ex-)partner in het huis blijven wonen? Dan moet er iemand worden uitgekocht. Dit kan met eigen geld, maar kan ook door middel van het verhogen van de hypotheek. De hypotheekverstrekker beoordeelt of het inkomen hiervoor toereikend is.

Bij uitkoop is het van belang de waarde van de woning door een onafhankelijke partij te laten vaststellen. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn. Kan de uitkoop gefinancierd worden uit eigen middelen? Dan is er geen gevalideerd taxatierapport nodig, omdat dit taxatierapport niet bij de bank terecht komt. Moet de hypotheek van een van de partijen worden verhoogd? Dan dient er een gevalideerd NWWI taxatierapport overgelegd te worden aan de geldverstrekker.

Uiteraard is Emil NVM Makelaars aangesloten bij het NWWI en voldoen onze taxatierapporten aan de hoogste eisen. Hierdoor worden onze taxatierapporten door alle hypotheekverstrekkers geaccepteerd.

Dit betaal je voor een taxatie

Het opstellen van een taxatierapport van bestaande woningen kan al vanaf € 695,-. Je kunt kiezen uit een niet-gevalideerd of een NWWI-gevalideerd taxatierapport. Wij hanteren het volgende tarievenoverzicht: 

Standaard taxatierapport (wel of niet NWWI-gevalideerd): € 695,-
Taxatierapport met extra waarde na verbouwing: € 795,-
Taxatierapport van woning in verhuurde staat: € 895,-

Uiteraard zijn alle bovengenoemde prijzen inclusief BTW.

Tip! Als je een woning laat taxeren voor een hypotheekaanvraag dan zijn de taxatiekosten fiscaal aftrekbaar!

 

Heb je vragen over wat te doen met de woning na de scheiding of een relatiebreuk? Of heb je advies nodig bij belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden? Wij staan voor je klaar! Onze ervaren makelaars en adviseurs kijken met een objectieve blik naar de zaak en denken graag mee.

Direct opdracht verstrekken